Nápolyi szelet
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom leve
- fél citrom héja
- pici só
- annyi tejföl, hogy porlós tészta legyen
töltelék
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejben megfőzzük
- 1 kis rum
tetejére
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- pár csepp citrom
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapban süssük a tepsi hátán. 2 felét lekvárral kenjük meg, kettőt pedig dióval szórunk meg. Töltelék készítése: A diót a cukorral meg a tejjel felforraljuk, majd a rumot is beleöntjük. A lapok közé kenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.